Uutiset
Etänä enemmän hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).

Etänä enemmän -hanke on valittu Euroopan komission menestystarinaksi

Uutiset
Etänä enemmän - sotetyö uudistuu -hankkeessa etsitään ratkaisuja sosiaali- ja terveysalan työn muutokseen ja kehitetään esihenkilöiden etä- ja kriisijohtamistaitoja. Hanke käynnistyi vuonna 2019 ennen Covid19-pandemiaa, mutta viimeistään pandemia osoitti hankkeen teemat ja toimintatavat erittäin tärkeiksi ja ajankohtaisiksi.
Kuvituksena päätösnuija

Avaintan vuosikokous 2021

Uutiset
Avaintyönantajat Avainta ry:n varsinainen vuosikokous järjestettiin torstaina 29.4.2021 etäyhteydellä. Kokouksessa mm. vahvistettiin tilinpäätös 2020 ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus sekä päätettiin jäsenmaksun suuruus vuonna 2022. Lisäksi valittiin hallituksen jäsenet sekä hyväksyttiin sääntömuutosehdotus, jolloin kokouksiin voi osallistua myös jatkossa etäyhteyksillä.
Rokote

Työnantajalle korvauksia koronarokottamisen kustannuksista

Uutiset
Kun työnantaja maksaa koronarokottamisen, työnantaja voi saada korvauksen kustannuksista kahdella tavalla. Kustannukset voidaan korvata sairaanhoitovakuutuksesta tai osana työterveyshuollon järjestämisestä aiheutuneita kustannuksia. Rokotevalmisteista ei makseta korvauksia, koska ne ovat palveluntuottajalle maksuttomia.
Jonossa ihmisiä

Koronalle työssä altistuneet työntekijät on luetteloitava

Uutiset
Työnantajan on pidettävä luetteloa työntekijöistä, jotka ovat altistuneet työssä koronalle tai muille vaarallisille biologisille tekijöille. Velvollisuus koskee kaikkia aloja.
Lomakkeen täyttäminen

Muistutus hakea korvauksia työterveyshuollon kustannuksista

Uutiset
Työnantajalla on tilikauden päättymisen jälkeen 6 kuukautta aikaa hakea korvauksia työterveyshuollon kustannuksista. Jos tilikausi on päättynyt 31.12.2020, korvaushakemus tulee lähettää Kelaan viimeistään kesäkuun 2021 loppuun mennessä.
Selvityksen voi lukea padilla, kuten Pixhillin  kuvassa

Selvitys työehtosopimukseen perustuvan paikallisen sopimisen nykytilasta ja sitä edistävistä toimenpiteistä

Uutiset
Työ-ja elinkeinoministeriön selvitys työehtosopimukseen perustuvan paikallisen sopimisen nykytilasta ja paikallista sopimista edistävistä toimenpiteistä valmistui 1.3.2021.