Jäsenpalvelut

Jäsenpalvelut

Avainta neuvottelee valtakunnallisen työehtosopimuksen sosiaali- ja terveydenhuollon alalle, tekniselle alalle ja erityisaloille, kuten matkailu-, satama- ja talous- ja henkilöstöhallinnon aloille (AVAINTES). Lisäksi Avainta neuvottelee työehtosopimuksen opetusalalle (AVAINOTES).

Jäsenneuvonta

Asiantuntijamme antavat osaavaa neuvontaa ja konsultointia työehtosopimusten ja työsuhteisiin liittyvän lainsäädännön tulkinnassa ja soveltamisessa. Voit kysyä meiltä neuvoa esimerkiksi seuraavissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa:

  • työsopimuksen tekeminen
  • työsopimuksen kesto (toistaiseksi voimassa oleva, määräaikainen ja sekamuotoinen työsopimus)
  • koeaika ja siitä sopiminen
  • työnantajan velvollisuudet ja oikeudet
  • työntekijän velvollisuudet ja oikeudet
  • perhevapaat ja muut työlomat
  • vuosilomat
  • lomauttaminen
  • työsopimuksen päättämismenettely
  • yhteistoimintaneuvottelut: autamme ja ohjeistamme mielellämme yt-menettelyn käynnistämisessä ja tuemme prosessissa alusta loppuun saakka.

Lisäksi autamme jäsenyhteisöjämme paikallisissa erimielisyystilanteissa. Tarvittaessa Avainta neuvottelee liittojen välillä.

Verkkosivuillamme on luettavissa ja tulostettavissa oppaita ja lomakkeita. Voit pyytää myös muita lomakkeita, ja apua niiden käyttöön ja täyttämiseen. Otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseemme toimisto (at) avainta.fi.

Tuemme jäseniämme työtaistelutilanteissa ja hoidamme työehtosopimuksiin sekä työrauha-asioihin liittyviä oikeusprosesseja työtuomioistuimessa.

Toimimme myös aktiivisesti työelämän ja työhyvinvoinnin kehittämisessä ja olemme mukana vaikuttamassa koulutuspolitiikkaan.

Jäsenviestintä

Avaintan jäsenet saavat noin kerran kuukaudessa sähköisen jäsenkirjeen. Jäsenkirje sisältää ajankohtaista tietoa lainsäädäntömuutoksista, työmarkkinatilanteesta, tulevista koulutuksista ja muista jäseniä koskevista asioista.

Jäsenkirje lähetetään kaikille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisterissä. Jäsenkirjeet löytyvät myös Avaintan verkkosivujen Ajankohtaista-osiosta.

Jäsenkirjeiden lisäksi löydät Ajankohtaista-sivuilta työmarkkinauutisia ja tulevia tapahtumia ja koulutuksia.

Avaintaa voit seurata Twitterissä tunnisteella @Avainta, ja LinkenIn:ssä Linkedin/company/Avainta

Koulutuspalvelut

Järjestämme jäsenillemme vuosittain useita työehtosopimus- ja työlainsäädäntökoulutuksia. Mahdollisuuksien mukaan järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia jäsenyhteisön toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Tulevia koulutuksia voi seurata Avaintan verkkosivujen Koulutus-sivulta. Yhteydenotot ja tiedustelut yrityskohtaisesta koulutuksesta voitte lähettää Avaintan toimistoon, toimisto (at) avainta.fi.

Tilastot

Avainta kerää jäsentensä palveluksessa olevasta henkilöstöstä palkka- ja palvelussuhdetietoja vuosittain tehtävällä kyselyllä.

Avaintalla on tilastoyhteistyösopimus Tilastokeskuksen kanssa, joka on vuodesta 2016 lähtien tehnyt ja tuottanut tilastoja Avaintan käyttöön. Saatuja tilastoja käytetään mm. edunvalvonnallisiin tarkoituksiin, kuten esim. työehtosopimusmuutosten kustannuslaskennassa. Lisäksi jäsenet voivat hyödyntää niitä Avaintan tilastopalvelun (mm. nettisivut) kautta omiin tarkoituksiinsa.

Todistus jäsenyydestä

Mikäli tarvitsette todistusta Avaintan jäsenyydestä, ottakaa yhteyttä Avaintan toimistoon, toimisto (at) avainta.fi.

Avainta Twitterissä

Avainta Linkedin:ssä