Uutiset

JHL:ltä ja SMU:lta satamia koskeva lakkoilmoitus ajalle 25.3.–31.3.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry on ilmoittanut poliittisesta työtaistelusta, jonka piirissä ovat 
seuraavissa Avaintyönantajat Avainta ry:n työehtosopimuksen työpaikoissa tehtävät työt:

 

  • Turun Satama Oy
  • Uudenkaupungin Satama Oy
  • HaminaKotka Satama Oy
  • Kemin Satama Oy
  • Hangon Satama-Hangö Hamn Oy Ab.

 

Poliittinen työtaistelu koskee työvuoroja, jotka alkavat maanantain 25.3.2024 klo 00.01 ja sunnuntain 31.3.2024 klo 23.59 välisenä aikana.

 

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle, terveydelle tai omaisuudelle. 

 

Lisäksi työtaistelun ulkopuolelle rajataan Helsingin Katajanokan-, Olympia- ja Länsi-Terminaaleissa matkustajaliikennettä tukevat työt sekä samoin vastaavat työt Turun, Naantalin, Vaasan, Maarianhaminan ja Långnäsin matkustajasatamissa.

 

Myös Suomen Merimies-Unioni SMU ry on ilmoittanut poliittisen työtaistelun jatkamisesta ajalla 25.3.–31.3.2024. Työtaistelua ei kohdenneta työnantajaan tai voimassa olevaan työehtosopimukseen. 


Poliittisen työtaistelun piiriin kuuluvat seuraavissa Avaintyönantajat Avainta ry:n työehtosopimuksen työpaikoissa tehtävät työt: 

  • Turun Satama Oy 
  • Kemin Satama Oy

 

Poliittinen työtaistelu koskee maanantain 25.3.2024 klo 00:00 ja sunnuntain 31.3.2024 23:59 välisenä ajanjaksona olevia työvuoroja. 
 

Työtaistelun ulkopuolelle on rajattu työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisen hengelle, terveydelle tai omaisuudelle.  Lisäksi työtaistelun ulkopuolelle rajataan alusten kiinnitys, vedenanto ja sähkönkytkentä tai muut näihin rinnastettavat työt. 
 

Työtaistelun ulkopuolelle rajataan matkustajaliikennettä tukevat työt seuraavissa satamissa: Helsingin Katajanokanterminaali, Olympiaterminaali ja Länsi-Terminaali sekä Turun, Naantalin, Vaasan matkustaja­satamat sekä Maarianhaminan ja Långnäsin matkustajasatamat. 

 

SMU:n ilmoitus poliittisista työtaisteluista satamissa 25.3–31.3.2024 (pdf) 

JHL:n ilmoitus poliittisista työtaisteluista satamissa 25.3.–31.3.2024 (pdf)

 

Uutista on muokattu 25.3. lisäämällä SMU:n lakkotiedot.