Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 3/2023

Avainta ja allekirjoittajajärjestöt saavuttivat neuvottelutuloksen 3.4.2023 koskien niin sanottua verrokkialaratkaisua. Tämän neuvottelutuloksen ovat kaikki osapuolet hallinnoissaan hyväksyneet. Verrokkialatarkastelun perusteella on tehty jäljempänä kuvattuja ratkaisuita.

Samassa yhteydessä neuvoteltiin 1.6.2023 voimaan tulevan niin sanotun keskitetyn kehityserän toteuttamisesta. Tämä 0,7 %:n keskitetty kehittämiserä toteutetaan yleiskorotuksena Avaintes:n osalta. 

Ohjeistamme vielä tarkemmin opetusalan ratkaisua lähipäivinä ja niin sanottujen talokohtaisten työehtosopimusten osalta ohjeistamme erikseen.

Verrokkialatarkastelun vaikutukset

Verrokkialatarkastelun ensimmäinen elementti:

Verrokkialaratkaisun ensimmäinen elementti on 1.8.2023 maksuun pantava 500 euron kertakorvaus. Edellytyksenä on, että työntekijän työsuhde on voimassa 2.5.2023–31.5.2023 välisen ajan. 

Osa-aikatyöntekijällä kertakorvaus maksetaan osa-ajan suhteessa käyttäen osa-aikaprosenttia, joka on voimassa 31.5.2023.

Perhevapailla ja/tai muutoin palkattomilla vapailla olevien osalta kertaerän maksamisen edellytys on nimenomaisesti työsuhteen voimassaolo. Mikäli työsuhde on voimassa, merkitystä ei ole sillä, onko palkkaa maksettu yllä kuvatun tarkastelujakson aikana. Työsuhteen voimassaolo on ratkaisevin kriteeri.

Kutsuttaessa töihin tulevien, Avaintes:n tuntipalkkaisten sekä vaihtelevaan työaikaehtoon perustuvien osalta vastaamme yksilöidysti ja pyydämme näihin liittyviä kysymyksiä tarkemmin palvelusähköpostiimme: toimisto@avainta.fi, koska näihin liittyy erityisiä rajapintakysymyksiä.

Verrokkialatarkastelun toinen elementti:

Verrokkialaratkaisun toinen elementti on 1.12.2023 maksettava 0,7 %:n yleiskorotus.

Sopimuskauden tulevat sopimuskorotukset
1.6.2023  yleiskorotus 1,5 %
1.6.2023  nk. keskitetty kehittämiserä maksetaan 0,7 % yleiskorotuksena
1.6.2023 paikallinen järjestelyerä 0,4 %
 Yhteensä 2,6 %
1.8.2023 kertakorvaus 500 euroa
1.12.2023  yleiskorotus 0,7 %
1.2.2024 keskitetty kehittämiserä 0,3 %, jonka kohdistamisesta neuvotellaan kuluvan vuoden loppuun mennessä liittotasolla.

Aamukahvit Avaintan kanssa 21.4. klo 9

Perjantaina 21.4. klo 9 aamukahveilla käydään ratkaisuja vielä tarkemmin läpi. Toivomme tähän runsasta osanottoa. Jos ja kun on kysyttävää ratkaisusta, niin pyydämme kysymyksiä ensisijaisesti palvelusähköpostiimme: toimisto@avainta.fi

Aamukahvilla keskustelemme sopimustuloksesta ja sen vaikutuksista, mutta aamukahvin aloittavat asiantuntijat Roosa Tuominen ja Laura Pajari-Xiang. He kertovat Work in Finland -neuvontapalvelusta, joka palvelee työnantajia kansainväliseen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.  Klo 9.15 alkaen keskitymme sopimusratkaisun vaikutuksiin.

Kutsu vuosikokoukseen

Kutsu vuosikokoukseen on lähetetty meiltä postilla kuluneella viikolla. Toivottavasti kirje on saavuttanut oikean henkilön. Vuosikokous järjestetään Helsingissä, mutta siihen voi osallistua myös etänä. Mikäli kokouskutsu ei ole tavoittanut tai tullut perille vielä ensi viikon alussa, niin olettehan yhteydessä: toimisto@avainta.fi.

Tervetuloa !

Vesa Laine, toimitusjohtaja


Avaintan kevätseminaari 10.-12.5.2023

Avaintan kevätseminaari järjestetään keväällä seitsemättä kertaa. Jo perinteeksi muodostunut kevätseminaari palaa laivalle ja risteilemme yhdessä keväiseen Tukholmaan! Samalla tarjoilemme ohjelmassa ajankohtaisimmat esitykset AVAINTES:n ja työlainsäädännön erityiskysymyksistä sekä käsittelemme johtamisteemaa monipuolisesti eri näkökulmista.


AVAINTES: Palkkausjärjestelmän luominen ja kehittäminen 31.5. klo 9.30–15.30

Koulutuksen ohjelmassa mm. palkkaukseen liittyvät sopimusmääräykset, palkkausjärjestelmän kehittäminen, palkkausjärjestelmä johtamisjärjestelmän osana, kannustavuus sekä palkkausjärjestelmästä kokonaispalkitsemiseen.


IMAGO-valmennus: Työnantajamielikuvan kehittämiseen

Valmennuksen aiheina työnantajamielikuvan ja yrityskulttuurin perusteet, osaajien löytäminen ja houkuttelu sekä rekrytointi- ja perehdytysprosessi.

Lisätiedot verkkosivuillamme >


Work in Finland: Kansainvälisen rekrytoinnin työnantajaneuvonta

Palvelu tarjoaa työnantajille tietoa, tukea ja ohjausta kansainvälisten työntekijöiden rekrytoinnista, palkkaus- ja lupaprosesseista sekä Suomeen asettautumisesta. 

Lisätiedot verkkosivuillamme >


Tekojen Torin kevään maksuttomat webinaarit

Kunta- ja hyvinvointialan Tekojen Tori tarjoaa Avaintan jäsenille maksuttomia webinaareja työpaikan toimintatapojen kehittämiseen huhti-toukokuussa. 

Webinaarien aikataulu ja aiheet
19.4. klo 8.30–10 Kokeilukulttuurin edistäminen
27.4. klo 8.30–10 Työyhteisöjen kehittäminen dialogisin menetelmin
3.5. klo 8.30–10 Yhteisöohjautuvuus, case Järvenpää. 
24.5. klo 8.30–10 Organisaatiokulttuurin kehittäminen

Ilmoittautua tapahtumiin voi Tekojen Torin webinaarisarja sivuilla >


Ota yhteyttä!

  • Palvelussuhde- ja sopimusasioissa palvelemme toimisto@avainta.fi
  • Talouden ja hallinnon asioissa: talous@avainta.fi
  • Viestinnän asioissa: tiedotus@avainta.fi

Hyvää kevättä!