Uutiset

Ulosmarssi varhaiskasvatusta antavissa yksiköissä 25. huhtikuuta

Kuvituskuva

Varhaiskasvattajat yksityisellä ja julkisella sektorilla marssivat ulos keskiviikkona 25.4.2018 klo 12–18 pääkaupunkiseudulla.


Ulosmarssista ja mielenilmaisusta ovat ilmoittaneet ammattijärjestöt JHL, Jyty, Tehy, SuPer ja Talentia. Toimenpiteillä järjestöt vastustavat maan hallituksen esittämää varhaiskasvatuslain uudistusta. Ulosmarssit ja mielenilmaisut toteutetaan pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen). Toimenpiteet voivat myös kohdistua pääkaupunkiseudulla sijaitseviin Avaintan varhaiskasvatusta antaviin jäsenyhteisöihin.


Ulosmarssi kohdistuu lainsäätäjään, joten se on niin sanottu poliittinen lakko ja laillinen työtaistelutoimenpide. Ulosmarssilla ei ole välitöntä vaikutusta työehtosopimukseen eikä siinä sovittuun työrauhavelvollisuuteen. Yllä mainitut ammattijärjestöt ovat tehneet ulosmarssista asianmukaiset järjestöpäätökset. Näin ollen osallistuviin työntekijöihin ei tule kohdistaa mitään työoikeudellisia sanktioita. Työnantajalla on kuitenkin oikeus pidättää palkka poissaoloajalta niiden työntekijöiden osalta, jotka osallistuvat ulosmarssiin.