Uutiset

Avainta-aloilla on saavutettu neuvottelutulos

Avainta on saavuttanut neuvottelutuloksen Avaintes:ssä ja Avainotes:ssa yhdessä neuvottelijajärjestöjen kanssa varhain tänä aamuna. Neuvottelutulos on yleisen linjan mukainen.

Neuvottelutulos käsitellään vielä neuvottelujärjestöjen hallinnoissa, jotka myös päättävät sen hyväksymisestä. Neuvottelutuloksen tarkemmasta sisällöstä tiedotetaan hallintojen käsittelyn jälkeen. Avainta sopii toimialallaan noudatettavat ala- ja jäsenyhteisökohtaiset työehtosopimukset.

Sopijaosapuolina Avaintan työehtosopimuksessa ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry ja Tekniikka ja terveys KTN ry.

AVAINTES:n soveltamisala kattaa hallinto- ja toimistohenkilöstön, sosiaali- ja terveydenhuollon sekä teknisen henkilöstön. Useimmissa jäsenyhteisöissä koko henkilöstö on siis saman työehtosopimuksen piirissä. Avaintan opetusalan työehtosopimus solmitaan Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry:n kanssa.