Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 2/2022

Uusi vaihde päälle neuvotteluissa

Sopimuskauden päättymiseen on aikaa vajaa kuukausi. Neuvottelut ovat tietysti olleet käynnissä jo pidemmän aikaa. Neuvottelujen intensiivisempi vaihe käynnistyi käytännössä keskiviikkona 2. helmikuuta, jolloin osapuolet vaihtoivat niin sanottuja virallisia tavoitepapereita ja näistä käytiin yleiskeskustelua.

Nyt neuvotteluita rytmitetään tarkemmin aihealueittain osapuolten tavoitteiden ja teemojen mukaisesti. Käytännössä Avaintan pääneuvotteluryhmän kokouksia on tiheämmin tästä eteenpäin. Myös muiden Avaintan sopimusalojen neuvottelut ovat käynnissä.

Lähiaikoina käsitellään muun muassa palkkaukseen, työaikaan, matkustamiskustannuksiin, henkilöstön edustajiin ja paikalliseen sopimiseen liittyviä teemoja. Sopimuskauden pituus ja kustannusraami ovat pöydällä neuvottelujen loppuvaiheessa. Kun edellä mainituista on konsensus, mahdolliset tekstimuutokset, niiden kustannusvaikutukset ja priorisointi neuvotellaan tarkemmin.

Neuvotteluista huolimatta pyrimme pitämään jäsenpalvelumme ennallaan. On kuitenkin mahdollista, että varsinkin neuvottelujen loppuvaiheessa viivettä vastauksissamme voi olla.

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Haastavat henkilöstökysymykset -koulutus 17.2. klo 9–12

Suositussa AVAINTES: Haastavat henkilöstökysymykset -koulutuksessa keskustelemme niistä vaativista henkilöstökysymyksistä, jotka pohdituttavat monessa työyhteisössä.

Opit aamupäivän aikana kuinka toimia, kun työkyky on alentunut, mitä jos työntekijä laiminlyö työvelvoitteitaan tai menettelee ohjeiden vastaisesti, kuinka varoitus annetaan, mitkä ovat menettelytavat henkilöön liittyvissä työsuhteen päättämistilanteissa sekä mitkä ovat kiellettyjä irtisanomisperusteita. Koulutuksessa käsittelemme aihetta käytännönläheisesti esimerkkien kautta.

Koulutus on suunnattu Avaintan jäsenyhteisöjen esihenkilötehtävissä toimiville sekä henkilöstöhallinnon asiantuntijoille.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9. helmikuuta.

Lue lisää >

Seuraava aamukahvitapaaminen 18.2.

Avaintan vuoden toinen aamukahvitapaaminen järjestetään perjantaina 18.
helmikuuta klo 9.

Tunnin pituisissa etätapaamisissa pääset kuulemaan ajankohtaisista työmarkkina-asioista ja keskustelemaan Avaintan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää verkkosivuiltamme ja ilmoittaudu mukaan!

Opas työtaistelun varalta

Työehtosopimusjärjestelmään kuuluu mahdollisuus käyttää erilaisia ja laillisia työtaistelutoimenpiteitä ns. sopimuksettomassa tilassa.

Mahdollisten työtaistelutoimenpiteiden vaikutusten arviointi ja niihin varautuminen on osa jäsenyhteisöjen poikkeusoloihin varautumista.

Avaintan sivuilta löydät oppaan, joka auttaa varautumaan mahdollisiin työtaisteluihin.

Lataa opas (pdf) >

Seuraa neuvottelujen etenemistä

Kerromme neuvottelujen etenemisestä jäsenkirjeiden ohella myös verkkosivuillamme sekä Twitterissä.

Twitterissä neuvotteluista twiittaa Avaintan tilin hlisäksi myös toimitusjohtaja Vesa Laine omalla Twitter-tilillään @vjlaine 

Jäsenkirjeen 2/2022 näköisversio