Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 13/2022

Rentouttavaa ja rauhaisaa joulun aikaa!

Maailma ei tänäkään vuonna tullut jouluksi valmiiksi. Tehtävää riittää tulevallakin vuodella. Neuvottelurintamalla kulunut vuosi oli poikkeuksellinen - neuvottelut aloitettiin käytännössä lähes vuosi sitten tammikuussa, ja vasta pari viikkoa sitten viimeisetkin sopimukset saatiin maaliin. Kaksi ns. talokohtaista työehtosopimusta on sovittu ja näiden lisäksi ns. tsn/sote ry -tes on myös saatu maaliin. Ohjeistamme vuoden alussa tarkemmin erityisesti viime mainittuun työehtosopimukseen tulleista muutamista muutoksista.

Hyvää on se, että työrauhaa on lähes kaksi vuotta ja pääsemme myös kehittämään monia neuvottelukierroksen alle jääneitä asioita.

Paikallinen järjestelyerä ja keskitetty kehittämiserä

Sopimusratkaisussa sovittiin myös paikallisesta järjestelyerästä ja keskitetystä kehittämiserästä, joiden voimaan tulo on 1.6.2023. Paikallisen järjestelyerän osalta neuvottelut työnantajan ja henkilöstön edustajien kanssa tulee käydä maaliskuun loppuun mennessä. Menettelytavat ja periaatteet ovat aivan samoja kuin 1.11.2022 järjestelyeränkin osalta. Tarkemmin menettelytapoja on kuvattu niin jäsenkirjeissämme, aamukahvitilaisuuksissa ja tietysti myös neuvotteluasiakirjojen, erityisesti allekirjoituspöytäkirjan kautta. Paikalliseen järjestelyerään liittyvät asiat kannattaa ottaa heti vuodenvaihteen jälkeen työpöydälle, mikäli ne eivät vielä siellä ole.

Keskitetyn erän osalta käymme liittotasolla neuvotteluita järjestöjen kanssa. Työskentely tämän osalta on jo aloitettu ja erityinen painopiste on palkkausjärjestelmä ja työvoiman saatavuuteen liittyvät kysymykset. Myöskin keskitetyn erän osalta neuvotteluiden määräaika on maaliskuun lopussa.

Aamukahvitilaisuudet jatkuvat

Jatkamme tulevana keväänä suuren suosion saaneita aamukahvitilaisuuksiamme. Ensimmäiset aamukahvit ovat 27.1.2023 klo 9 alkaen. Tuolloin erityisenä teemana ovat juurikin järjestelyerään ja kehittämiserään liittyvät kysymykset. Palaamme heti vuoden alussa tarkemmin myös muihin aamukahvien päivämääriin ja alustaviin teemoituksiin.

Avaintan toimisto palvelee myös välipäivinä, mutta toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen toimisto@avainta.fi.

Toivotan itseni ja Avaintan työntekijöiden osalta itse kullekin rentouttavaa ja rauhaisaa joulun aikaa sekä menestyksellistä tulevaa vuotta!

Vesa Laine, toimitusjohtaja