Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 11/2022

Uusin eväin kohti syksyä

Toivottavasti kesälomat ovat sopivasti rentouttaneet ja antaneet uutta voimaa syksyyn ja tulevaan talveen. Hyvinvointialueiden aloittaminen, kuntien uudet roolit ja monet muut käytännön asiat aiheuttavat haasteita myös Avaintan jäsenkenttään.

Neuvottelutilanne on edelleen osin auki. Saimme ennen juhannusta hyväksytyt työehtosopimukset Avaintes:n ja Avainotes:n osalta (katso tarkemmin verkkosivuiltamme). Valitettavasti YHTS:n työehtosopimus, Seure-tes sekä sosiaalialan jäsenyhteisöjämme koskeva ns. sote/tns-tes ovat edelleen vailla lopputulosta. Näitä neuvotteluita jatketaan ja tiedotamme neuvotteluiden etenemisestä.

Tämän viikon perjantaina klo 9–10 käymme kertauksen uudesta työehtosopimusratkaisusta maksuttomassa aamukahvitilaisuudessa. Jo nyt kannattaa kerrata nettisivuiltamme löytyvät asiakirjat ja diapaketit. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää tulevaan, marraskuun alkuun ajoitettuun paikallisen järjestelyerän jakamiseen sekä siihen liittyviin aikamääreisiin ja yksityiskohtiin. Järjestämme tästäkin oman infotilaisuutensa lähiaikoina, mutta kysymyksiä voi toki esittää jo nyt sähköpostitse, puhelimitse tai perjantain tilaisuudessa. Julkaisemme tarkemman päivämäärän järjestelyerään liittyvään infotilaisuuteen lähiaikoina niin jäsenkirjeenä kuin nettisivuillammekin.

Lisäksi järjestämme jäsenillemme koulutustilaisuuden perhevapaauudistuksesta. Koulutus on maksuton ja järjestetään ensi tiistaina 23. elokuuta. Ilmoittautumisohjeet perhevapaainfoon ja aamukahveille löytyvät jäljempänä tässä kirjeessä.

Huolimatta siitä, että neuvottelut ovat osin edelleen kesken, arvioimme jatkuvasti sitä, miten kehitämme toimintaamme. Sähköposti- ja puhelinneuvonta keskittyy luonnollisesti akuutteihin asioihin kuten työehtosopimusmuutoksiin, mutta myös niin sanottuja vakioaiheita on toki aina. Minkälaista neuvontaa, konsultointia tai jotain muuta meiltä tarvitsette? Ottakaa rohkeasti yhteyttä! Yhteystietomme löydätte verkkosivuiltamme.

Mukavaa syksyn aloitusta kaikille!

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Jäsenkirjeen 11/2022 näköisversio


Ilmoittaudu syyskauden koulutuksiin

Avaintan koulutussyksy pyörähtää käyntiin jo  perjantaina 19.8. syyskauden ensimmäisten aamukahvien merkeissä. Maksuttomassa etätapaamisessa käsitellään ajankohtaisia työmarkkina-asioita ja kesällä saavutettua sopimusratkaisua.

Tiistaina 23.8. järjestämme toisen maksuttoman infon perhevapaaudistuksesta. Tietoiskussa kuulet elokuun alussa voimaan tulleista muutoksista lainsäädännössä sekä AVAINTES:n uusista perhevapaamääräyksistä.

Lisäksi järjestämme etäkoulutuksen AVAINTES:n työaikamääräyksistä 30.8. ja työlomista sekä poissaoloista 6.9. Lähikoulutusta on luvassa 21.-22. syyskuuta, jolloin järjestetään Avaintan esihenkilöpäivät Helsingissä. Muut syksyn koulutukset löydät verkkosivuiltamme!


Muutoksia työsopimus- ja työaikalakeihin

Työsopimuslakiin ja työaikalakiin on tehty useita muutoksia, jotka tulivat voimaan 1.8.2022 alkaen.

Muutokset koskevat vaihtelevan työajan työsopimuksia, työntekijän työajan lisäämis- ja vakinaistamispyyntöjä, oikeutta lakisääteiseen koulutukseen työajalla sekä työsuhteen keskeisten ehtojen ilmoittamista.

Lue verkkosivuiltamme, millaisia uudistuksia lakeihin on tehty.


Kehittäjäverkostossa oivalletaan yhdessä!

Kuntatyö2030-ohjelma kutsuu kaikki kunta- ja hyvinvointialueilla työskentelevät kehittäjät uuteen verkostoon, jossa opitaan toisilta, levitetään hyviä käytäntöjä, oivalletaan ja luodaan yhdessä julkisen työn tulevaisuutta. Myös Avaintan jäsenet ovat tervetulleita mukaan.

Verkoston ensimmäinen tapaaminen järjestetään 6.9.2022 klo 9-10:30 etäyhteyksillä. Tapaamisessa ideoidaan yhdessä verkoston toimintatapoja ja käytäntöjä sekä pohditaan kiinnostavia teemoja verkostoyhteistyölle.

Lisätietoja Kuntatyö2030:n verkkosivuilla.