Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 6/2021

Neuvotteluvalmistautumisen vauhti kiihtyy

Vuosi lähestyy loppuaan. Aktiivisen tarkkailun kohteena ovat juuri nyt Teknologiateollisuudessa meneillään olevat neuvottelut. Perinteisesti vientisektorin toimijat ovat määritelleet katon työehtosopimusratkaisujen kustannusvaikutuksille. 

Oma neuvotteluvalmistautumisemme on käynnissä. Kysely työehtosopimusten kehittämisestä on toteutettu ja parhaillaan analysoimme kentän näkemyksiä. Päällisin puolin lukien kehittämiskohteina ovat erilaisiin joustoihin liittyvät kysymykset sekä tiettyjen sopimusmääräysten rakenteellinen ja tulkinnallinen yksinkertaistaminen. Lukuisia muitakin yksityiskohtia on tuotu esiin, mutta arvioimme lähipäivien aikana kokonaisuutta tarkemmin.

Kyselyn tuloksia esitellään Avaintan hallituksessa, joka antaa meille neuvottelijoille ajolinjoja tulevalle neuvottelukierrokselle. Palaamme näihin ja muihin päivän polttaviin aiheisiin tarkemmin muun muassa tulevassa aamukahvitilaisuudessa sekä vielä ennen joululomia jäsenkirjeen muodossa.

Vesa Laine
toimitusjohtaja

Yhteistoimintalain uudistaminen -webinaari 13.12.2021

Uuden yhteistoimintalain esitetään tulevan voimaan vuoden 2022 alusta. Järjestämme aiheesta webinaarin, jossa käymme läpi esitetyn uuden yhteistoimintalain keskeiset osakokonaisuudet sekä uudistuksen vaikutukset.

Webinaari järjestetään maanantaina 13.12. klo 13–15. Tilaisuus on Avaintan jäsenyhteisöjen edustajille maksuton.

Lue lisää >

Paikallisen sopimisen edistäminen -webinaari 15.12.2021

Avaintyönantajat AVAINTA ry ja neuvotteluosapuolet (JUKO, KTN, OAJ, Jyty, JHL sekä SOTE) järjestävät keskiviikkona 15.12.2021 klo 9–11 yhteisen webinaarin koskien paikallista sopimista. Tilaisuudesta tehdään tallenne, joka on katsottavissa seitsemän päivän ajan.

Seminaarissa avataan paikallisen sopimisen normipohjaa sekä tuodaan esiin paikallisella tasolla toteutettuja hyviä käytäntöjä paikalliseen sopimiseen liittyen. Toivomme, että samasta työyhteisöstä webinaariin osallistuisi sekä työnantajan että henkilöstön edustajia.

Ilmoittautuminen avautuu pian ja ilmoitamme siitä erikseen. Tarkkailethan siis sähköpostiasi!

Vielä ehdit aamukahville Avaintan kanssa!

Syyskauden viimeinen aamukahvitilaisuus Avaintan kanssa järjestetään perjantaina 10. joulukuuta klo 9–10. Tilaisuuden aiheita ovat

  • Ajankohtaista työmarkkinoilta - missä mennään neuvottelujen osalta?
  • Viimeaikaista oikeuskäytäntöä

Aamukahvitilaisuuksille on luvassa jatkoa myös keväällä! Lisää tietoa luvassa tulevissa jäsenkirjeissämme.

Mitä työnantajan tulee tietää mahdollisista työtaistelutoimista?

Järjestämme tammi- ja helmikuussa kaksi infotilaisuutta työtaistelutoimenpiteisiin varautumisesta. Ilmoittautuminen tilaisuuksiin avautuu pian. Lähetämme tiedon ilmoittautumisen avautumisesta myöhemmin. Voit kuitenkin merkitä ajankohdat jo kalenteriisi: 

  • tiistai 18.1.2022 klo. 9-10
  • keskiviikko 2.2.2022 klo. 9-10

Jäsenkirjeen 6/2021 näköisversio >