Jäsenkirjeet

Jäsenkirje 9/2020

Kohti syksyä!

Vaihtuvatko akuutit asiat kesälomien jälkeen vai mitä tapahtuukaan? 

Valitettavasti koronapandemian toisesta aallosta on vahvoja viitteitä ja ennusteita. Niin sanottu ”uusi normaali” -näyttää ainakin osiltaan toteutuvan. Etätyösuositukset alueellisesti ja muutamat muut aiemmin ohjeistetut suositukset ja rajoitukset jatkuvat, vaikka valmiuslain mukaiset poikkeusolosuhteet eivät ole enää voimassa. 

Käytännön kysymyksiä kuitenkin riittää - mitkä ovat työsuhteiden ehdot, jos työntekijä matkustaa lomallaan tietyille alueille? Miten on palkanmaksun laita? Mikä on virallisen ja omaehtoisen karanteenin ero? Jos koululainen asetetaan karanteeniin, miten työnantajan tulee suhtautua työssä käyvän vanhemman asemaan? 

Viranomaisohjeistus määrittää tiettyjä raja-arvoja, joita yksittäiset työnantajat joutuvat työoikeudellisesti arvioimaan. Aina ohjeistuksen antajakaan ei ole arvioinut, mitä ohje käytännössä tarkoittaa. Vaikka tilanteet tulevat olemaan lähiaikoina kaikille tulkinnanvaraisia, niin haemme aktiivisesti näitä tulkintoja työnantajia askarruttaviin kysymyksiin. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!

Jäseniämme ohjeistamamme, ja haemme ratkaisuja tulkintaan, mutta viestimme myös näistä eteenpäin päätöksentekijöille.

Yhdistyksen vuosikokous 14.8.2020

Koronan aiheuttamista kevään kokoontumisrajoituksista johtuen Avaintan varsinainen vuosikokous pidettiin vasta 14.8.2020. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen tilikauden tilinpäätös ja myönnettiin hallitukselle vastuuvapaus. Jäsenmaksut päätettiin pitää tulevana vuonna saman suuruisina kuin kuluvana vuonna.

Keskeisesti agendalla on yhä sote -uudistus ja sen vaikutukset Avaintaan ja jäsenyhteisöihin. Tätä selvitys- ja vaikuttamistyötä jatketaan pikaisesti Avaintan hallituksen toimesta. Hallituksen jäsenten ja varajäsenten kokoonpano säilyi lähes samana kuin edellisellä kaudella. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ja hallituksen varapuheenjohtajana Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

Hallituksen  jäsenet ja heidän varajäsenet Avaintan sivuilla

Vesa Laine, toimitusjohtaja


Avaintan asiantuntijat käytössäsi!

Tavoitat parhaiten asiantuntijamme erilaisissa työsuhteeseen ja työnantajuuteen liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse:

  •     toimisto@avainta.fi

Muut palvelusähköpostit:

  • talous@avainta.fi
  • tiedotus@avainta.fi

Henkilökunnan yhteystiedot Avaintan sivuilla


Sopimuskirjat verkkokaupasta

Avaintyönantajat AVAINTA ry:n työehtosopimus 2020–2022 ja Avaintyönantajat AVAINTA ry:n opetusalan työehtosopimus 2020–2022 sopimuskirjat ovat myynnissä KT:n Linja-palvelun verkkokaupassa. 

Avaintes-sopimuskirjan hinta on 7€ ja Avainotes-sopimuskirjan hinta on 5€, postikulut sisältyvät hintaan.

Verkkojulkaisut ovat ladattavissa verkkosivuiltamme kohdasta: Työehtosopimukset.
Ruotsinkielinen AVAINTES-verkkojulkaisu valmistuu näinä päivinä. Painettuna tämä sopimuskirja on saatavilla syyskuun puolella.

KT Linjan verkkokauppa


Koulutukset syksyllä

Avaintan koulutuskalenteri päivittyy elo-syyskuussa.Tällä hetkellä tarjolla on mm. webinaarina AVAINTES: Työaikamääräykset 20.8, ja verkkokurssina AVAINTES:n vuosilomamääräykset. Tutustu koulutuksiin!


Kuntamarkkinat 9–10.9.2020

Kuntamarkkinat tarjoaa kahden päivän ajaksi monipuolista ja ajankohtaista tietoa erilaisten verkkoseminaarin, -tietoiskujen ja -kohtaamisten muodossa. Ohjelma on osallistujille kokonaan maksuton. Ilmoittaudu mukaan!


Elokuinen peltomaisena Helsingistä


Hyvä elokuuta!